Извештај са седнице скупштине „Клуба пријатеља ФК Војводине“

Редовна годишња седница скупштине Клуба пријатеља ФК Војводине одржана је 24/05/2019 у Вукашиновом атељеу на Петроварадинској тврђави.

Седници је присуствовала већина чланова Скупштине, али исто тако и бројни заинтересовани грађани. Седницом је прецедавао г. Бојан Вагић, док је сама седница одржана по предложеном дневном реду.

Након испуњавања протоколарних захтева како би Седница добила легитимитет приступило се изгласавању записника са претходне Седнице скупштине. Потом се присутнима обратио председник управног одбора мр Ненад Миљуш који је кроз Извештај о активностима представио свој рад као и рад Удружења у протеклом периоду, односно од 22/05/2019.

Мр Ненад Миљуш је истако да је Удружење у протеклих годину дана организовало више пропагагандних акција и искористио је прилику да се захвали фирми ULTRA FASHION која је у протеклој години у највећој могућој мери помагала напоре Удружења да се идентификује израдом разних промотивих артикала.

Такође, обезбеђена је визуелна презентација Удружења, односно креирана је интернет страница www.klubprijatelja-fkv.rs. Мр Ненад Миљуш је подсетио да велику захвалност на реализацији овог пројекта Удружење дугује фирми GREAT SHADE FACTORY.

Даље у излагању наглашено је да је Удружење учествовало у организовању прославе поводом 30 година од освајања друге титуле првака државе, колико има од када су играчи ФК Војводине подигли пехар намењен шампиону. У склопу ове прославе обележено је и 30 година од постојања навијачких група RED FIRM и ФИРМА, односно од поновног организованог навијања на стадиону Карађорђе.

Најважнији аспект рада Удружења како је истакао мр Ненад Миљуш, а у последњих годину дана, је то што је Удружење истрајало на томе да се за све иницијативе, обраћања, генерално сваки потез који се односи на Удружење био у духу позитивног, а пре свега конструктивног. На овај начин Удружење је почело да поприма статус битног чиниоца на фронту за очување ФК Војводине али пре свега оног фактора који широј публици приближава вредности ФК Војводине.

На самом крају мр Ненад Миљуш се осврнуо на неке од будућих пројеката, и то пре свега:

  • Урађен је уговор којим се дефинишу односи Заједнице станара и Удружења а у циљу остваривања законског оквира за израду мурала
  • Започети су контакти са ЈП Градско зеленило на пројекту пошумљавања Парка између Детелинаре и Новог Насеља а за промотивну акцију ЈЕДНО ДРВО ЗА СВАКУ ВОШИНУ ПОБЕДУ
  • Започети су контакти са ЈП Градско зеленило на пројекту уређења простора око бисте једног од оснивача ФК Војводине др Косте Хаџија.

Потом се Седници обратио г. Борис Приселац потпредседник Удружења како би поднео финансијске извештаје и предочио да су се једини трошкови односили на одржавање текућег рачуна, а приходи су проистекли из уплаћених чланарина. Овакав резултат г. Борис Приселац је објаснио да проистиче из разлога што се Удружење одлучило на тзв виртуалну канцеларију која са собом не акумилира посебне трошкове.

На самом крају су поздрављени нови чланови Скупштине Удржења, и то: гђа Јелена Ђурнић, г. Владимир Хиба, г. Синиша Ковач, г. Томислав Кнежевић, као и г. Ђорђе Раковић, односно формирање придружница Удружења у Кисачу и Кулпину.