Мурал посвећен бившем фудбалеру ФК Војводине Васи Рутоњком

Васа Рутоњски (1952. – 2020) је бивши фудбалер Војводине и члан генерације која је 1977. године освојила Средњоевропски куп, једини међународни трофеј у историји клуба.
Представља једног из плејаде великих и значајних играча „старе даме“, који су, носећи њен дрес, дали немерљив допринос стварању богате клупске историје.
Васа Рутоњски је рођен петог октобра 1952. године у Новом Саду, где је у ФК Славија започео своју фудбалски каријеру. За Војводину је наступао од 1970. до 1979. године и за то време одиграо 253 званичне утакмице, по чему се налази на 10. месту вечне клупске листе по броју одиграних мечева. Био је члан сјајне генерације која је 1977. године освојила Средњоевропски куп, као и оне која је, две године раније, стекла звање вицешампиона Југославије, а тек у последњем колу остала без, по мишљењу многих, заслужене шампионске титуле.
Такође, Васа Рутоњски је пре четири године био један од оснивача званично регистроване Секције ветерана ФК Војводина и активно је учествовао у њеном раду све док га болест није одвојила од његових пријатеља и некадашњих саиграча.
Популарни Рута, како су га звали пријатељи, о његовој Војводини је увек говорио са великим и дубоким емоцијама.
-Војводину сам заволео у седмој-осмој години, када је отац почео да ме води на утакмице. Ко није имао пара, на стадион је могао да уђе са заставом, па је цела Подбара на утакмице ишла са црвено-белим заставама. Док нисам заиграо за Војводину, највише сам волео Перу Никезића и једва сам чекао да изведе слободњак, а ето, касније сам играо са њим. Војводина ми је у души, увек је била и увек ће бити – рекао је Рутоњски у свом последњем интервјуу.
Велики човек, велики играч и велики војводинаш. Легенда чије име ће се памтити заувек.