Вече под плавом звездом

17. 06. 2022.
Аула Мастер центра
Нови Сад

Традиција коју баштинимо нас обавезује да наставимо тамо где су наши славни преци стали, пре свега да промовишемо ФК Војводину. Како се око фудбалског клуба формирао први клуб навијача на Балкану тако се из те окоснице даље развијала љубав и подршка према свим клубовима који су носили црвено бели дрес Војводине.

Вишегодишње дружење које се дешавало средином јуна месеца је у својој основи имало потребу да се окупљени присете најзначајнијих резултата ФК Војводине кроз историју. Неформалног карактера, ове вечери које су организовали чланови Клуба пријатеља су временом постајале све посећеније. Поред фудбалских титула неретко су тема биле и титуле из осталих спортова које се везују за све тимове који носе назив Војводина чиме су се учесници препознали као Војводинаши у најширем спортском смислу.

Клуб пријатеља ФК Војводине са годинама расте у организационом и у сваком другом погледу, исто тако расту и амбиције у реализацији наших основних циљева. Вече под плавом звездом, како смо на рекло би се шармантан начин назвали наше окупљање, ове године смо уприличили у нешто другачијем светлу. Окупили смо на једном месту највећи део представника клубова СД Војводина, спонзора, пријатеља и навијача ФК Војводина, а у Аули Мастер центра у Новом Саду.

Имамо посебну потребу да се захвалимо гђа Пејић, односно дечијем хору и дечијој драмској секцији Српског народног позоришта, који су на најлепши могући начин увеличали ово вече.

На самом почетку манифестације присутне је поздравио мр Ненад Миљуш, председник Клуба пријатеља. Поред осталог преносимо део његовог говора:

„изражавам жаљење због оправданог недоласка, наше браће из републике српске, представника фудбалског клуба “Борац” Бања лука. наглашавам, да ми њих не доживљавамо као госте, него као део породице.

Данас је посебно вече, данас се остварују неке наше жеље – нас Војводинаша. Окупили смо се да заједно прославимо завршетак још једне успешне спортске сезоне, као и да још једном, сви заједно, поздравимо наше шампионе.

Желео бих да нагласим, да ми нисмо само скуп појединачних клубова, већ једна велика породица – ПОЛА БЕЛА ПОЛА ЦРВЕНА. надам се, да ће нас ова манифестација још више ујединити, што ће нам омогућити да и даље ефикасно радимо и напредујемо за добробит наше заједничке ствари, јер МИ СМО ЈЕДНО, ТО ЈЕ НАША СНАГА.

драги пријатељи, дозволите ми, да се у у име Клуба пријатеља и своје лично име, захвалим председнику ФК Војводина господину Драгољубу Збиљићу, на разумевању и несебичној подршци, без које би ВЕЧЕ ПОД ПЛАВОМ ЗВЕЗДОМ било много, много теже организовати.“

Потом се присутнима обратио и нови председник ФК Војводина г. Драгољуб Збиљић, који је преузео улогу коорганизатора ове године, домаћина вечери.

Г. Драгољуб Збиљић је изразио велико задовољство што види толико Војводинаша на једном месту и напоменуо да сви који себе сматрају делом Вошине породице треба увек и на сваком месту поносито да истичу своју припадност црвено-белој боји Војводине, те да истовремено свако ко је део било ког клуба из спортског друштва Војводина мора увек да даје све од себе за клуб који представља.

На сцену су потом наступили малишани из дечијег хора који су уз вођство гђа Пејић врло емотивно и пуног срца отпевали чувену и добро познату песму Гаравог сокака „Хеј, хеј, Војводино“. Ово изванредно извођење је одушевило све присутне и изазвало громогласан аплауз.

Након тога је мр Ненад Миљуш уручио специјална признања за најуспешније клубове у минулој сезони. Трофеје су освојили одбојкашки клуб Војводина (титула), рукометни клуб Војводина (титула и Свесрпски куп), хокејашки клуб Војводина (титула) и женски ватерполо клуб Војводина (титула и Куп). Представници клубова су се овом приликом кратко обратили присутнима изражавајући захвалност али и подршку организацији целе вечери.

На бину су потом поново изашла деца из дечије драмске секције Српског народног позоришта да би извела рецитацију песме „Плава звезда“ нашег познатог песника Мирослава Мике Антића, великог навијача „старе даме“.

На самом крају присутнима се обратио и г. Душан Бајатовић који је презентовао идеју о поновном покретању рада Спортског друштва Војводина. Основни циљ ове идеје је да се бољом међусобном сарадњом, повезаношћу дође и до лакшег решавања проблема.

Вече је потом настављено у нешто опуштенијој атмосфери уз пригодан коктел.

ИЗВЕШТАЈ И ФОТО: Борис Приселац